söndag 9 november 2008

SATYRICONs "the Age of Nero"


Idag inhandlades SATYRICONs nya studioalbum. Det är nu två år sedan det kritikerrosade "Now, Diabolical" släpptes och Satyr tyckte tydligen att det var dags att släppa nytt. "the Age of Nero" har fått väldigt bra kritik (läs exempelvis recension och soundcheck i senaste Close-Up) och jag hoppas kunna skriva lite åsikter om skivan senare i veckan.


Jag hittade två olika versioner av skivan i skivbutiken. En vanlig tråkig CD i plastfodral (å vad jag hatar plastfodralen som bara känns så billiga och går sönder så lätt) och en digipack. Förutom att digipacken kom i trevligt pappfodral så innehöll den även en bonusskiva med 10 extraspår. Det är liveversioner, mixar och ett par videos. Tyvärr verkade det som om det skulle dröja innan en vinylversion släpps.


I samband med skivsläppet började också nya turnén som kommer att ta bandet över stora delar av främst Europa. Här finns en Q&A med Satyr som är ganska intressant då han bland annat berättar att bandet har fyra sverigespelningar inplanerade i maj nästa år.

2 kommentarer:

Kim sa...

Jag är riktigt nyfiken på din "dom" när den kommer. Du har ju varit ganska kritisk inför släppet vad jag förstått? Jag tycker nog de låtar jag hört, tre stycken, låter helt ok. Fast då är ju inte jag någon kännare av Satyricon som kan göra ngn skarp jämförelse med tidigare alster.

Kan vi kanske hoppas på en recension av plattan från dig på Werock?

"Dipgipapp" är ju inte speciellt hållbart heller för den delen. Åtminstone inte i bibliotekssammanhang...

Shadows of the North sa...

Efter ett par lyssningar så är jag faktiskt försiktigt positiv. Den låter som Satyricon låtit senaste skivorna men lite mörkare och lite mer tillbaka till det äldre... Återkommer när jag lyssnat mer.