torsdag 11 mars 2010

HYPOCRISY Live @ Brew House

Jag vet inte hur det såg ut på de andra spelningarna i Sverige men spelningen i Göteborg led uppenbarligen av att det var en onsdag för tyvärr blev inte Brew House mycket mer än halvfullt. Jag förstår att det inte fungerar att bara turnera under fredag-lördag men samtidigt är det synd att konsekvensen blir färre besökare.
Publiken som väl var där var dock på strålande humör och röjde igång ordentligt redan under de inledande nya låtarna. Störst respons, som väntat, mötte dock bandet under de många klassiker som spelades senare under konserten. Innan HYPOCRISYs turné hade nämligen fansen fått gå in på bandets hemsida för att rösta på de låtar som de ville att bandet skulle spela. Ett intressant och troligen ganska uppskattat sätt att välja setlist inför turnén. I alla fall att kändes det så på publiken i Göteborg.

Som stort fan av "Osculum Obscenum" innebar medleyt innehållande Pleasure Of Molestation / Osculum Obscenum / Penetralia kvällens höjdpunkt. HYPOCRISY med herr Tägtgren i spetsen verkade överlag taggade, på bra humör och bjöd på en bitvis riktigt tung och hård spelning med mycket energi. Tyvärr strulade Peters mikrofon under någon låt och basen gick igenom lite väl mycket. Största bestående intrycket från spelningen är ändå Peters röst. Vilked bredd! Från de utdragna tjuten och skriken till den mörkaste growl - helt underbart att uppleva den live. Jag har nog aldrig varit på en konsert med så högt mixad sång. I vanliga fall är det baskaggen som dunkar mot ens bröst men denna kväll kändes Peters growl ända in i märgen. Med en setlist enligt nedan kan det nästan inte gå fel och det gjorde det inte heller. En riktig pärla till spelning som jag kommer att njuta av länge. Troligen en av de fem bästa konserter jag varit på!

Valley Of The Damned
Hang Him High

Fractured Millenium
Adjusting The Sun
Eraser
Pleasure Of Molestation / Osculum Obscenum / Penetralia
Apocalypse / The Fourth Dimension

Killing Art
A Coming Race

Let The Knife Do The Talking
Weed Out Th Weak

Fire In The Sky

Roswell 47
Warpath
The Final Chapter

Inga kommentarer: