tisdag 30 november 2010

Metaltown flyttar

Det var väl lite väntat att Metaltown skulle lämna frihamnen. Detta för att kunna växa ännu mer från förra årets 24 000 åskådare(pengar). Mer oväntat var att festivalen lämnar centrala Göteborg för att istället slå upp portarna den 17-18 juni ute vid Säve och galoppbanan(i alla fall en mil från frihamnen och centrala Göteborg). 

Jag tror att arrangören här gör ett stort misstag. Lite av tjusningen med Metaltown var närheten till stadens puls med restauranger, pubar, klubbar, hotell och så vidare. Istället hålls festivalen på sådant avstånd att buss, förutom möjligen cykel, blir enda praktiska transportmedlet. På detta sätt separeras festivalområdet radikalt från centrala Göteborg. Oavsett hur många bussar som sätts in så kommer besökarna nu få stå i kö till bussar för att ta sig till eller från centrum. Tänk hur det blir när kanske 30 000 åskådare skall åka in till centrum efter sista spelningen. Vilken trevlig kö det kommer att bli... Än så länge står inget om en festivalcamping men det är kanske inte en vågad gissning att det på sikt blir ännu ett sätt för arangören att tjäna pengar.

Nej, jag tror att arrangören här gör ett stort misstag. Det är ju nästan så att man borde bojkotta festivalen i sommar så att de fattar och flyttar in till frihamnen igen.

2 kommentarer:

Carl sa...

Frågan är om de får fortsätta använda sig av frihamnspiren för kommunen så mycket längre till.

Ulli sa...

Fan vad skit! Det är ju som du säger, man vill ha tillgång till allt inne i centrum. Orka åka buss och skit för att ta sig dit och tillbaka. >( Vilken miss!