måndag 31 mars 2008

Black Metal kan vara bra för hälsan!


Mycket av mystiken kring Black Metal kretsar kring död. Kyrkogårdar, corpse paint och djurkadaver är återkommande teman. På bilden ser vi förresten Dead och Euronymous från Mayhem iförda corpse paint. Tyvärr lever ingen av dem idag... Må dem vila i frid.


Ny forskning (mina upplevelser idag) visar dock att Black Metal även kan bringa liv och ha en positiv effekt på hälsan. När klockan ringde 04:45 mådde jag allt annat än bra. Magen var i uppror och jag trodde att jag skulle spy vilken sekund som helst. Hade jag drabbats av maginfluensa eller var det kanske matförgiftning? Blev inte precis bättre av att jag hade bråttom iväg och att en tre timmar lång bilresa väntade. Bilresa och diarré/spyor kändes inte som en önskvärd kombination.

En timme spenderades liggandes på badrumsgolvet väntandes på att maginnehållet skulle komma sprutande ur det ena eller andra hålet. Mitt tillstånd var konstant dåligt men ingenting hände så jag bestämde mig för att chansa, satte mig i bilen som kompletterats med spypåsar och körde iväg.

- Inte spy, inte spy, inte spy ekade som ett mantra i huvudet.


Efter en kvart i bilen bestämde jag mig för att jag behövde tänka på något annat än spyor och stoppade Mayhems Live In Leipzig i cd-spelaren. Tro det eller ej men faktum är att jag bara några minuter senare kände mig betydligt bättre. I slutet av bilresan vågade jag till och med äta en medhavd banan!

Så, nästa gång du mår dåligt: Sätt på lite Black Metal och låt kraften i musiken driva ut sjukdomen ur din kropp.

1 kommentar:

Kim sa...

Hehe, det är väl det man alltid har anat: inget "ont" som inte för något gott med sig :)

Hoppas du mår fortsatt bra nu!