torsdag 27 mars 2008

Shining lånar King ov Hell från Gorgoroth


Niklas Kvarforths Shining lånar in bassisten King Ov Hell från ena versionen av Gorgoroth till nästa studiosläpp. Phil A. Cirone lämnade Shining i början av februari och sedan dess har bandet letat efter en ny bassist. King Ov Hell verkar bara vara kontrakterad för det kommande albumet Tillbaka På Ruta Ett och bandet söker alltså fortfarande en permanent lösning.


Är du intresserad? Shining gick tidigare ut med en efterlysning och skrev då:

* SHINING has to be your main priority and nothing can come between your obligations towards the band.

* You have to live in Sweden or without hesitation move to Sweden once you are offered to join.

* You have to either know or learn our past to be able to participate in promotional matters.

* You have to have live-experience and preferbaly touring-experience.

* You have to be able to tour more than 100 days per year.

* You have to be able to enter the USA.

"Send your videoclip along with your motivation to: bookingshining@hotmail.comOur by snail-mail to our manager at: Conny Jarlestål, A-ringen 71, 30255 Halmstad, Sweden."


Musiken som produceras är riktigt bra. Särskilt senaste släppet V - Halmstad kan rekommenderas. En recension där musiken beskrivs hittas på http://www.apeshit.org/2007/08/09/shining-v-halmstad/.
För allmänheten blev Shining bekant efter en konsert i Halmstad 2007. En version om vad som hände finns på http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article484179.ab.

6 kommentarer:

Kim sa...

Hm, inga "etiska betänkligheter" här då? Jag har lyssnat lite på Shining efter rekommendation och måste (motvilligt ;) säga att det är oerhört bra. Oerhört och bra.

Svårt, svårt svårt...

Det var mycket intressant att läsa intervjun med Kvarforth!

Shadows of the North sa...

Om vi skall prata etiska överväganden så tycker jag inte att Shining är så kontroversiellt.
Shining må ha en "spektakulär" scenshow där Niklas skär sig och så vidare och han sjunger om att skada sig själv och om döden. Han har, vad jag vet, dock aldrig uttryckt rasistiska eller nazistiska åsikter och är inte dömd för vare sig mord, mordbrand eller våldsbrott(till skillnad från andra i genren, tyvärr).

Har dock aldrig sett bandet live utan bara hört skivorna och sett klipp på Youtube.

Gillade din beskrivning: "Oerhört och bra." Passar perfekt.

Kim sa...

Det jag framför allt reagerat på var det här
nionde stycket om jag räknat rätt...

Jag vill, som du, uppfattar jag det, diskutera, inte fördömma.

Själv är jag ju nykomling i "bm-träsket" ;), men börjar bli nyfiken på ditt förhållande till genren? Sedan när? Hur djupt? "Varför?" (ja, ja, det går kanske inte att säga? :)

Kim sa...

Nähä, länken funkade inte. Nytt försök med ren länk:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=66829

Shadows of the North sa...

Diskutera, absolut.

Jag antar att det rakbladen du syftar på. Som jag skrev tidigare så var jag inte på konserten men jag har ju liksom du läst om den. Om jag har förstått vad som hände korrekt så delade Kvarforth ut ett antal rakblad i publiken. Om Kvarforth känner för att skära sig i armarna när han sitter hemma och mår dåligt så har jag inte så mycket mer att säga om det än att jag hoppas att han kan få hjälp för sina problem.

Att han delade ut rakblad under en konsert till någon som med stor sannolikhet såg upp till honom var väldigt olämpligt, oansvarigt och rent ut sagt korkat. Självklart påverkar hans uppträdende på scen personerna i publiken. Förutom att kanske påverka någon till att skära sig eller i värsta fall ta självmord("Kvarforth placed a razor in his hand and smiled, dragging his finger across the throat and laughing". från http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=66829) så finns det ju en uppenbar smittorisk om rakbladen var använda.

Jag kan alltså inte försvara händelserna under konserten på något sätt.

När det gäller etik så är självklart allt relativt. Jag menar inte att Shining på något sätt är rumsrent. Däremot menar jag att man genom att lyssna på eller köpa deras skivor inte stöder rörelser/åsikter (läs rasistiska, nazistiska osv). Det var snarare så jag menade när jag skrev att jag inte tycker att bandet är så kontroversiellt. Som jag skrev ovan är deras scenshow( i alla fall den som utspelades på Diezel i Halmstad) inget jag stöder och jag är glad att jag inte var där.

Kim sa...

Jo, det var händelsen med rakbladen jag blev mest störd över.

Allmänt kan jag inte låta bli att fundera på vad det är som gör att vissa band, inte minst inom black metal, anser sig ha ”rättighet” att göra i princip vad som helst, i musikens namn. Alltså inte bara att de gör dumma grejer lite hur som, utan faktiskt seriöst står för det de gör. Har fått en känsla av att detta gror i en uppfattning att konsten, musiken i det här fallet, går utöver allt annat och är större än livet självt. Detta är ju iofs inte någon ny tanke...