lördag 21 mars 2009

Nya skivor...

I och med att det inte händer så mycket spännande inom black metal så har jag ägnat den senaste tiden åt att upptäcka och återupptäcka death metal och grindcore. Det har blivit en hel del bra musik och det har känts riktigt upplyftande. En del av musiken jag tidigare lyssnat på har jag inte kvar, eller har aldrig haft, i fysisk form och vissa skivor var i dåligt skick så idag gick jag till lokala skivaffären för att bränna lite pengar.

Jag kom hem med:
NASUM - "Inhale/Exhale" grindcore med riktigt bra (och politiska ) texter. Ett av de bättre album som gjorts, någonsin.
BLOODBATH - "The Wacken Carnage" live från Wacken. Både en CD och en DVD från spelningen. Riktigt köttigt och bra kvalité.

Köpte även en box utgiven av Earache innehållande:
NAPALM DEATH - "From Enslavement To Obliteration". Klassisk (och delvis förfäderna till)grindcore. Bandets andra album och kanske det bästa.
ENTOMBED - "Left Hand Path" svensk klassisk döds. Bandets debut. Kanske även bandets bästa.
MORBID ANGEL - "Altar Of Madness" även detta klassisk döds och bandets första släpp.
DEICIDE - "The Stench of Redemption" mer döds från staterna men inte debuten utan ett relativt nytt album.

2 kommentarer:

Metallbibliotekarien sa...

Den där boxen ser ju riktigt intressant ut!

Shadows of the North sa...

"Box" kanske var fel ord då den i praktiken består av de fyra skivorna i sina original plastcase men en tunn pappkartong runt. Köpte dock inte skivorna för att få en snygg box utan för att de fyra skivorna tillsammans kostade 200 kr. Känns som prisvärt att få fyra riktiga klassiker (eller kanske snarare tre klassiker) för 200 kr.