söndag 24 maj 2009

Dagens MAYHEM

Dagens version av MAYHEM är ute på USA-turné. Men vad är det för band?
Det är nu 22(!) respektive 15 år sedan "Deathcrush" och "De Mysteriis Dom Sathanas" släpptes och bandmedlemmar har kommit och gått.

Idag representeras bandet av Attila Csihar på sång, Hellhammer på trummor, Necrobutcher på bas samt Morfeus på gitarr. Ute på turné tillkommer dessutom en gitarrist till.

Attila Csihar är väl den av de kvarvarande medlemmarna som gör att bandet fortfarande är lite intressant. Med bakgrund som DEN som sjöng på milstolpen "De Mysteriis Dom Sathanas" kommer han alltid vara en del av historien kring black metal. Det som talar för Csihar är dessutom att han inte var med under bandets "tråkiga" år utan att han kom tillbaka lagom till "Ordo Ad Chao" som faktiskt är ett steg framåt i utvecklingen för bandet och riktigt bra. Csihar skrev dessutom texten till i princip alla låtar på albumet. Förutom att ha varit en viktig del av MAYHEMs historia har han även spelat med band som SUNN O))), KEEP OF KALESSIN och ANAAL NATHRAKH.

Hellhammer har sagt en del kontroversiella saker som jag inte orkar ta upp här igen. Väx upp!

Frågan är hur delaktig Necrobutcher är i dagens MAYHEM. Han är med på turnén men det ryktas om att han inte spelade bas på "Ordo Ad Chao". I princip har han dock varit med hela vägen med MAYHEM.

Hjärnan bakom bandet, Blasphemer, lämnade ju bandet 2008 vilket väl kanske tyvärr innebär att en upprepning av framgången med "Ordo Ad Chao" ligger långt bort.

Freezing moon från pågående USA-turnén


Anti från "Ordo Ad Chao"

1 kommentar:

Pure Black Evil sa...

Förutom att jag inte alls gillar Ordo Ad Chao håller jag med dig fullständigt i dina tankegångar kring Mayhem.

Tyvärr så hade jag nog helst sett att bandet gått i graven för länge sedan, så kanske Attila och co. gått till bättre skapelser och fräschat upp lite i den norska scenen.