måndag 24 augusti 2009

Smakprov från "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt"

Äntligen har det publicerats ett smakprov från GORGOROTHs kommande "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt". Det är på Regain Records MySpace som en dryg minut av låten Prayer finns tillgänglig för lyssning.

Det är ganska svårt att säga något efter att ha hört en så liten del av en låt men det låter ganska mycket som jag förväntade mig att det skulle göra. Musiken liknas nog bäst vid att ta GORGOROTH anno 1994-96 och förflytta bandet genom en tidsmaskin 15 år framåt i tiden. Samtidigt har de också getts andra ekonomiska och tekniska förutsättningar för att spela in musiken.
Detta är ju också precis vad som hänt. Sättningen idag och för 15 år sedan är ju till stor del densamma. Även musiken, tempot, drivet och monotonin verkar vara densamma. Det låter som om skillnaden istället är att det är aningen snällare, lite renare, sången något mer framträdande och musiken lite mer välproducerat. Det låter dock som gamla klassiska GORGOROTH och det gör mig glad idag och gör att jag längtar efter att få höra resten av skivan.

Inga kommentarer: