torsdag 18 februari 2010

Förväntningar på BURZUMs "Belus"

Jag skrev för ett par dagar sedan om att BURZUM inom kort släpper nya albumet "Belus". Skivan blir den första sedan Vikernes släpptes ur fängelset. Kommer den bli bra då?

Svårt att säga. För första gången sedan tidigt 1990-tal har han återigen tillgång till den utrustning och de instrument han själv vill använda. Hämmar det eller gynnar det hans kreativitet? Han har blivit ganska mycket äldre. På gott och ont har han haft lång tid på sig att skriva skivan. Har han fortfarande drivkraften? Släpper han ny musik för att han själv vill det eller finns det andra motiv?

Oavsett ovanstående blir det svårt för "Belus" att leva upp till hans tidiga släpp som "Burzum/Aske", "Det Som En Gang Var", "Hvis Lyset Tar Oss" och "Filosofem". Fyra av de bästa skivor som någonsin släppts, alla kategorier.

2 kommentarer:

Per sa...

Alla låtar finns på youtube redan och skivan är minst lika bra som något annat Burzum gjort. Sången är emr varierad och gitarrerna lika hypnotiska som vanligt(Glemselens Elv framförallt).

Shadows of the North sa...

Skönt att höra. När det gäller Youtube eller för den delen spotify gör jag så ibland. Med vissa släpp, som belus, kommer jag vänta till jag har den fysiskt i min hand och kan sitta ner i lugn och ro och lyssna på den på stereon.