måndag 21 juli 2008

Äntligen sköna turnényheter

Tyvärr är det dåligt med black metal på landets konsertarenor och pubar. I september blir det dock ändring på detta när Glorior Belli, Impiety och Spearhead spelar i Göteborg (23 september - Club Booster ) och Stockholm (24 september - Tantogården).

Enligt Club Boosters hemsida spelar inte Glorior Belli men jag hoppas att uppgifterna på bandets hemsida är de rätta.

Jag har tidigare skrivit om Glorior Belli här. Det är ett band liknande Deathspell Omega och att få se dem spela live vore riktigt, riktigt stort.

Jag är inte alls lika inlyssnad på Impiety men bandet är från Singapore(!) och har tydliga influenser från Mayhem och Bathory. Vi pratar alltså klassisk black metal med norska influenser. En recension av ett tidigare släpp hittas här.

Spearhead är ett brittiskt band som enligt dem själva spelar en blandning av black/thrash/death metal. Kerrang! skrev bland anant om bandets senaste släpp :"...a truly special work of death metal excellence."4/5. Längre recensioner och mer information om Spearhead hittas här.

Jag tror att konserterna kan bli riktigt spännande att se och att den som missar dem kommer att ångra detta länge. Jag hoppas verkligen att Glorior Belli kommer! I vilket fall som helst så kommer jag att vara där.

2 kommentarer:

Kim sa...

Glori Belli låter riktigt trevligt... Du får väl komma till Stockholm om det inte blir ngt i Göteborg, Tantogården tycks ju i alla fall vara klart :)

Anonym sa...

Ja, Glorior Belli vore gött att se. Även Spearhead vore trevligt. Man får kanske dra sej uppåt Göteborg då.