tisdag 1 juli 2008

Satyricon på Metaltown


Dagen innan festivalen gick jag in på Metaltown's hemsida för att göra en sista kontroll av spelschemat. Inte för att jag har något emot Opeth men gissa om jag blev glad när jag såg att de ställt in och Satyricon skulle ersätta. Tyvärr innebar detta att bandet spelade på en av de större scenerna och under dygnets ljusa timmar.
Det märks hur professionell Satyr är på scen. Han eldar upp publiken och lyckas ganska bra trots att det inte precis är packat framför scenen. Han verkar dessutom tycka att det är riktigt kul. Satyricon levererar men tyvärr väljs ungefär varannan låt från Now, Diabolical. Jag tycker att det är riktigt synd att de inte utnyttjar den låtskatt de sitter på. Tänk om de skulle köra en turné och spela Dark Medieval Times från första till sista ton.
Låtvalet, att det var ljust och att de spelade på en stor scen gjorde tyvärr att stämningen inte riktigt infann sig. Konserten var bra men med tanke på vad de skulle kunnat leverera får de bara godkänt. Bäst under konserten var inledningen på Hvite Krists Död samt allsången under Mother North.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mother North måste vara bästa live låten någonsinn.

Kim sa...

Ja, det var verkligen kul att få se Satyricon så där helt som oväntad "bonus" :) Vet du vilka som spelar live utöver Satyr och Frost?

Shadows of the North sa...

Från http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=99181

Norwegian black metallers SATYRICON have recruited two new members for their live shows. The rhythm guitar is now handled by ESP-endorsed French axeman Gildas Le Pape, who has been playing black and thrash metal, as well as jazz, for quite a few years. The band's new touring bassist is the Warwick-endorsed Victor Brandt (Sweden) from the death metal band DOMINION and TOTALT JÄVLA MÖRKER. Victor Brandt can also be heard on the new SATYRICON EP "My Skin Is Cold".

Tyckte att Brandt gjorde riktigt bra ifrån sig i Göteborg. Rätt image och utstrålning som passade musiken.