onsdag 31 december 2008

9 i topp 2008 plats 1 - DEATHSPELL OMEGA

DEATHSPELL OMEGA är tillbaka med EP:n "Veritas Diaboli Manet in Aeternum: Chaining the Katechon". Trots att det "bara" är en EP och att den släpptes så sent under året att jag inte har hunnit lyssna så mycket på den som jag skulle vilja räcker den för att knipa förstaplatsen på årets lista.

EP:n består endast av ett spår men det är å andra sidan drygt 22 minuter långt. Det låter som det skall göra när DEATHSPELL OMEGA är i farten. Det är rå tyngd, avgrund, kaos, mörker och ännu mer kaos. Någonstans i allt kaos kan man ändå skymta melodierna, sammanhanget och helheten och det är det som gör det så bra. Musiken kräver sitt av lyssnaren och jämförelsen med en lök där skal efter skal tas bort för varje lyssning och nya nyanser blottläggs är inte helt felaktig.

"Veritas Diaboli Manet in Aeternum: Chaining the Katechon" kan antingen köpas i form av en CD eller som vinyltolva och då som en split med franska S.V.E.S.T. Det senare alternativet rekommenderas starkt.

1 kommentar:

Kim sa...

Ja, hade jag vetat att Deathspell Omega kommit med nytt hade jag nog kunnat haft det som en gissning på din första plats :)

Jag tycker fortfarande bandets musik är svårlyssnad, så 22 minuter utan avbrott - jag vet inte riktigt. Men någon gång när längtan är särskilt stark efter "avgrund, kaos och mörker" kanske...

Gott nytt år!