söndag 28 december 2008

9 i topp 2008 plats 3 - BLACKWINDS

På plats tre över årets bästa album hamnar BLACKWINDS med "Flesh Inferno". I min recension av skivan skrev jag bland annat:

"Svenska BLACKWINDS har existerat i tio år men det är först nu som bandets första fullängdare släpps. Flesh Inferno är också verkligen en fullängdare med sina drygt 56 minuter... BLACKWINDS har rötterna i Sundsvall och består av två permanenta medlemmar. Lord Mysteriis sitter bakom trummorna och Infaustus står bakom micken. På "Flesh Inferno" spelar bandet ganska traditionell skandinavisk black metal med bra driv... I de bästa stunderna låter albumet som ett hopkok av tidiga Gorgoroth, Marduk och Watain men med inslag av syntar... Det märks att killarna kan sin musik och sina instrument och särskilt trummorna och sången måste framhävas. Infaustus visar upp ett brett register och bitvis får han till kraxet som jag bara älskar med black metal."

Framför allt så måste jag med lite mer distans till skivan nämna inledningen på skivan och låten Before Time. Låten har inledningsvis ett driv och en känsla att man bara känner att BLACKWINDS på "Flesh Inferno" skapat något stort. En starkare inledning på en skiva får man leta efter.

1 kommentar:

Kim sa...

Vad kul att du skriver om dem nu! Även om de inte kom med på min årslista... Men efter att inte spelats här hemma på ett tag plockade jag just häromdagen fram plattan igen - och den låter minst lika bra nu som tidigare :)