måndag 29 december 2008

9 i topp 2008 plats 2 NINE INCH NAILS

Så har vi kommit fram till den nästa bästa skivan från 2008. Med denna placering kommer också kanske den största överraskningen på listan. NINE INCH NAILS är ju inte precis black metal men med "Ghosts I-IV" skapade Trent Reznor något speciellt. "Ghosts I-IV" består av fyra album, 36 låtar och nästan två timmar musik.

I ett led att förnya skivförsäljningen valde NIN att släppa första delen, "Ghost I", som gratis nerladdning tillgänglig i hög kvalitet. Ville man ha resten av musiken kostade den fem dollar om man ville ladda ner den eller 10 om man ville ha den fysiskt på två cd-skivor.

Musiken är instrumental och går från det finstämda till det kaotiska och fungerar både(!) som bakgrundsmusik och till intensivlyssning. Riktigt bra musik i kombination med att man kan få ett helt album gratis eller fyra album för 40 kronor ger NINE INCH NAILS andra platsen på årets lista med "GHOSTS I-IV".

NINE INCH NAILS - "Ghosts I-IV" - "Ghost 1" - Mermaid Apparition

1 kommentar:

Kim sa...

Ja, det var verkligen inte väntat! Inte för att jag lyssnat nämnvärt på NIN men det är alltid kul med övverraskande musikval.

Fast det retar mig lite att jag inte alls kan gissa vad som kommer högst upp på din lista...
:)