fredag 3 juli 2009

Hole in the Sky - 25 till 29 augusti

Årets Hole in the Sky i Bergen verkar kunna bli något alldeles speciellt. Förutom artister som AURA NOIR, CANDLEMASS, ENSLAVED, GORGOROTH, KOLDBRANN, NIFELHEIM, PENTAGRAM, SARKE och TAAKE verkar två av spelningarna kunna bli något att minnas.

För det första blir det GORGOROTHs första spelning sedan splittringen och därmed är det en helt ny version av bandet som uppträder. Konserten, och hela festivalen, är också utannonserad som en hyllning till Erik 'Grim' Brødreskift (1966-1999) som spelade trummor i bandet 1996-1997 men som dog ett par år senare av en överdos. Det har utlovats låtar från bandets tidiga, och därmed mycket bra, skivor. Man kan väl även tänka sig att bandet kommer att välja låtar från de skivor där så stor del av dem varit med och det innebär ju de tidigare skivorna.

Den andra mer speciella konserten blir nog ENSLAVEDs. Bandet har utlovat en ordentlig genomgång av hela bandets historia inklusive att spela hela "Hordanes Land" med Samoth och Trym från EMPEROR som gäster. Även andra prominenta gäster som LG Petrov från bland annat ENTOMBED, Attila Csihar från bland annat MAYHEM, Nocturno Culto från DARKTHRONE samt Faust från tidiga EMPEROR kommer dyka upp under kvällen.

Den 25 till 29 augusti pågår Hole in the Sky i Bergen, Norge.

Inga kommentarer: