onsdag 30 december 2009

Årets bästa konserter

Inspirerad av Kim Bloggars lista över årets fem bästa konserter presenterar jag här nu min lista:

1. MAYHEM
Årets bästa konsert stod MAYHEM för när de i höstas spelade på Musikens Hus i Göteborg. Bara spellistan gör nästan att bandet förtjänar förstaplatsen. I kombination med stämningen bland publiken, bandets inlevelse och framför allt Attila Csihars utstrålning på scen så innebar MAYHEMs spelning en ohotad förstaplats.

2. SATYRICON
I våras spelade SATYRICON på Trädgår´n i Göteborg. Ett professionellt band med Satyr som den lysande frontmannen gav allt från första stund. Även om deras utveckling på skiva stannat av något så levererar de live fortfarande medryckande metal av högsta klass. Frosts insats på trummorna imponerade som vanligt.

3. NAPALM DEATH
Metaltown i somras levererade Mark "Barney" Greenways NAPALM DEATH en riktig smocka. Fullt ös konserten igenom, som desstom enligt Barney genomfördes 10 minuter snabbare än planerat! Citatet "An explanation for all of those who might wonder what the hell all the noice is about, we are NAPALM DEATH" säger det mesta.

4. BEHEMOTH
Ytterligare ett mycket professionellt band med karismatisk frontman spelade och gjorde det mycket bra på Trädgår´n under året. En längre konsert med BEHEMOTH, ett något mer spännande låtval i samband med en större och mer engagerad publik hade dock lyft konserten.

5. RAISED FIST
Den andra höjdpunkten från årets Metaltown/West Coast Riot stod Raised Fist för. På skiva har bandet delvis förlorat sin oputsade energi och aggressivitet men live låter de lika bra som någonsin. Synd för upplevelsen bara att de inte spelade på en mindre scen.

Inga kommentarer: