måndag 30 juni 2008

Nifelheim på metaltown


När det gäller band relevanta för bloggen började metaltown i fredags med Nifelheim. Konserten ägde rum i Close-Up-tältet vilket var helt rätt val. Bandet hade inte gjort sig rättvisa på en större scen. Nifelheim spelade låtar från större delen av karriären och gjorde det riktigt bra. Det var lite dåligt med publik men de som var där var verkligen på hugget ivrigt påhejade av Hellbutcher.
På traditionellt manér var sången lågt mixad men bitvis blev det tyvärr lite väl lågt. Annars bjöd det tighta Nifelheim på fullt ös fullt med många, många klassiska metal-poser. Stilpolisen observerade dock att klädvalet, om än i traditionell black metal-anda, var ganska tveksamt. Gitarristen nedan får VG men vad skall man säga om Hellbutcher's kläder?

Konserten varade i knappt en timme och det var ganska lagom. När bandet klappades in för ett extranummer fick publiken ett "fuck off" som avskedshälsning. Med detta var den kanske bästa konserten under metaltown över.

2 kommentarer:

Kim sa...

Kunde tyvärr inte lämna Yngsta, som hade Bullet for my Valentine högst upp på önskelistan efter Opeths frånfälle. Så vi hörde bara sista låten med Nifelheim, och hann inte få någon uppfattning om bandet. Det låter ju som om vi tyvärr missade något där...

Är det din egen inspelning? Riktigt bra både bild och ljudupptagning.

Shadows of the North sa...

Ja det var en riktigt bra spelning. Cirkustältet fungerade bra. Blev som en betydligt mindre spelning och stämningen blev därefter.

Nej, tyvärr inte min videoinspelning.