söndag 22 november 2009

MAYHEM på Musikens hus

Jag har nämnt det innan men missa inte MAYHEMs spelning på Musikens hus i Göteborg på onsdag den 25 november. För support står de svenska banden AEON och GODPHOBIA. Samma konstellation (tror jag) gästar även Stockholm fredagen den 27:e och Östersund lördagen den 28:e.

Setlist från spelning i september:

Pagan Fears
Ancient Skin
From the Dark Past
My Death
A time to Die
View from Nihil
Illuminate Eliminate
Anti
Freezing Moon
Crystallized Pain in Deconstruction
Silvesteranfang
Deathcrush
Buried by Time and Dust
Carnage
De Mysteriis Dom Sathanas
Pure Fucking Armageddon

Kan bli riktigt häftigt i och med att Attila är med men finns kanske en liten risk att det blir lite av ett antiklimax också... Hoppas och tror dock på på det förstnämnda.

I ett inlägg från i somras skrev jag bland annat följande om dagens MAYHEM(med några tillägg):
"Idag representeras bandet av Attila Csihar på sång, Hellhammer på trummor, Necrobutcher på bas samt Morfeus och Silmaeth på gitarr.

Attila Csihar är väl den av de kvarvarande medlemmarna som gör att bandet fortfarande är lite intressant. Med bakgrund som DEN som sjöng på milstolpen "De Mysteriis Dom Sathanas" kommer han alltid vara en del av historien kring black metal. Det som talar för Csihar är dessutom att han inte var med under bandets "tråkiga" år utan att han kom tillbaka lagom till "Ordo Ad Chao" som faktiskt är ett steg framåt i utvecklingen för bandet och riktigt bra. Csihar skrev dessutom texten till i princip alla låtar på albumet.

Hellhammer har sagt en del kontroversiella saker som jag inte orkar ta upp här igen. (Har varit med större delen av vägen.)

Frågan är hur delaktig Necrobutcher är i dagens MAYHEM. Han är med på turnén men det ryktas om att han inte spelade bas på "Ordo Ad Chao". I princip har han dock varit med hela vägen med MAYHEM.

Hjärnan bakom bandet, Blasphemer, lämnade ju bandet 2008 vilket väl kanske tyvärr innebär att en upprepning av framgången med "Ordo Ad Chao" ligger långt bort."

Inga kommentarer: