torsdag 7 januari 2010

Bästa skivorna 2009

Listorna fortsätter att publiceras och denna gång är det dags att utse 2009 års bästa album. Alla WeRocks skribenters listor hittas här och nedan min egen:

10. "Wormwood" - MARDUK
En naturlig uppföljning på "Rom 5:12". Mortuus fortsätter att dominera vid mikrofonen.

9."Evangelion" - BEHEMOTH
Perfektionism från första till sista ton. Ursinnigt driv skivan igenom och vilken insats Inferno står för på trummorna.

8."Maranatha" - FUNERAL MIST
Arioch(Mortuus) har här fria tyglar att skriva och spela in den snabba och bitvis svårlyssnade musik han brinner för. Att musiken släpps på franska Norma Evangelium Diaboli säger det mesta.

7. "Memoria Vetusta II - Dialogue With The Stars" - BLUT AUS NORD
Kaos, smärta, desperation - metal från Frankrike.

6."Söndra Och Härska" - TOTALT JÄVLA MÖRKER
Med sin kängpunk beskriver TOTALT JÄVLA MÖRKER samhället vi lever. Obegränsat med engagemang, hat och kärlek gör "Söndra Och Härska" till ett aktuellt och relevant inlägg i samtidsdebatten.

5."All Shall Fall" - IMMORTAL
Sju år efter "Sons Of Northern Darkness" släpps den naturliga uppföljaren. Det galopperande drivet som gör IMMORTAL så bra finns kvar även om låtarna på "All Shall Fall" inte riktigt når upp till de på föregångaren.

4."Kärlek Är För Dom" - THÅSTRÖM
THÅSTRÖM fortsätter i samma spår som på "Skebokvarnsv. 209". "Kärlek Är För Dom" är inte lika självutlämnande, har inte nyhetens behag eller lika starka låtar men den är fortfarande riktigt bra. Sveriges bästa artist alla kategorier.

3."A Taste Of Extreme Divinity" - HYPOCRISY
Melodisk döds av högsta kvalitet från Tägtgren. Precis lika bra som förväntat.

2. "Revelations Of The Black Flame" - 1349
Med "Revelations Of The Black Flame" tar 1349 ett rejält kliv från det furiösa manglet på de tidigare albumen. Nu ligger istället fokus på tyngd, mörker och stämning. Skivan kräver sina genomlyssningar men den som ger den tid belönas rikligt.

1. "Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt" - GORGOROTH
GORGOROTH är tillbaka och det med besked. Borta är King och Gaahl och istället är de gamla bekantingarna Pest och Tormentor tillbaka kompletterade med Frank Watkins och Thomas Asklund. Även ljudmässigt är det en återgång och framför allt Pests insats får mig att rysa.

1 kommentar:

Ulli sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig.. Senaste skivan med Behemoth, Hypocrisy och Gorgoroth var det bästa på länge. Extra cred till de två sistnämnda banden eftersom man hade så höga förväntningar på de.