onsdag 13 januari 2010

Festivalsommaren 2010

I kylan som råder känns sommaren långt borta men de stora festivalerna har redan släppt de första bokningarna. Som vanligt ligger de svenska festivalerna lite efter deras större motsvarigheter ute i Europa, både vad gäller antalet bokningar och storleken på banden. Än så länge har Sweden Rock gjort intressanta bokningar av WATAIN, BEHEMOTH och DANZIG. Mot detta ställer Metaltown RAMMSTEIN och NILE medan Sonisphere bland annat gör reklam med namn som IRON MAIDEN, HEAVEN & HELL, SLAYER, ANTHRAX och IGGY & THE STOOGES. Det kommer att bli intressant att följa utvecklingen framöver när fler bokningar blir klara.

5 kommentarer:

Kim sa...

Såsom du framställer det är Sweden Rock klart intressantast hittills, med Watain och Behemoth. För min del är dock Sonispheres endagsfestival given, festivalmetal i Stockholm får man inte var dag.

PS Vad säger du om Norges nya tilltag? http://www.youtube.com/watch?v=bW3wU2fDc2o ;)

Shadows of the North sa...

Ja, vad skall man säga... Onekligen lite kul med såpass hård musik i "Melodifestivalen".

Angående Keep Of Kalessin så kan man ju se det från två håll. Antingen är det ju ganska vågat, kul att de vågar göra vad de tror på och kanske ett smart affärsdrag eller så är det extremt kommersiellt (vilket kanske kan slå tillbaka) och bara pinsamt.

Ulli sa...

Watain skulle jag vilja se någon gång. Tyvärr lär det väl inte bli i år eftersom jag ska på Kiss och det krockar med SRF. Dumt val av mig..

Shadows of the North sa...

Dessutom klart att OPETH kommer till Sweden Rock

Ulli sa...

Jag tror jag dör.. De vill jag också se! Ska fan sälja min kiss-biljett eller något.