torsdag 5 juni 2008

Peter Tägtgren

Peter Tägtgren är mannen med många järn i elden. Förutom att själv utgör större delen av banden Hypocrisy och Pain spelar han även i band som Bloodbath. Han har haft ett black metal-band kallat the Abyss.

Just nu spelar han in nytt material med Pain som spelar en blandning av techno och metal. Hypocrisy som spelar melodisk döds ligger lite på is i väntan på att Horgh(trummor) skall bli klar med Immortals nya alster. Varför skriver jag då om Tägtgren här? Jo, Tägtgren äger Abyss studio och har producerat mängder av bra black metal. Vad sägs om Immortals At the Heart of Winter, Damned in Black och Sons of Northern Darkness. Han har även Dark Funeral, Dimmu Borgir och Celtic Frost på meritlistan. Om jag har förstått det hela rätt är han dock inte ansvarig för Immortals nya skiva.

Här finns en lista på band och skivor som han har producerat eller själv medverkat på.
Nedanför finns en bra nyinspelad intervju i två delar.


3 kommentarer:

Kim sa...

Men, vad du hittar för roliga intervjuer och klipp! Pain pch Tägtgren har varit ett undflyende koncept för mig ett tag nu, lyckas alltid missa konserterna också... Är svag för både Pain och det lilla jag hört från Hipocrisy. Däremot inte hört The Abyss alls.

Hemskt kul att höra hans tankar om att producera andra band också...

Shadows of the North sa...

Jag har inte lyssnat så mycket på någon av Peters grupper men tycker att hen verkar vara en skön kille.

halfbreed sa...

Nice;)