måndag 2 juni 2008

Ulver's Garm pratar black metal

Kristoffer “Garm” Rygg intervjuades av Metalkult i september 2007. Garm är sångare i norska Ulver som varit aktiva sedan 1993. Från att ha varit en del av den relativt tidiga black metal-rörelsen har bandet övergått till att spela lugn symfonisk, experimentell musik.

Jag har inte berört Ulver så mycket på bloggen och det är helt enkelt på grund av att jag inte lyssnat så mycket på bandet. Ulver anses dock av många vara ett av de bättre norska bm-banden. Norsk svartmetall placerar Ulver som det elfte bästa bandet och Close-Up's Lars Martinsson har med musik av bandet på hans lista över de 40 bästa albumen 1991-2008.


För mig var den mest intressanta delen av intervjun den där Garm pratar om det tidiga 1990-talet och black metal. Garm pratar bland annat om Emperor, satanism och La Vey. Ni hittar intervjun här.

Nedan kan ni höra på Ulver's ind i fieldkamrene från albumet Bergtatt. Texterna till albumet hittar ni här.

1 kommentar:

Kim sa...

Skönt när den intervjuade får tid att utvekla sina tankar. Mycket som är intressant att lyssna till där, både om satanismen, estetiken osv. Inte mycket black metal när jag lyssnar på Myspace från senaste plattan, nej...