tisdag 15 april 2008

Intervju med Demonaz från Immortal


Demonaz är medlemmen i Immortal som skrivit texterna till bandets låtar. Han grundade bandet tillsammans med Abbath under tidigt 1990-tal och spelade gitarr fram till och med 1997 års Blizzard Beasts. En förslitningsskada tvingade dock Demonaz att sluta spela gitarr på Immortals nivå och numer skriver han bara texterna och fungerar som bandets manager. Trots att han inte uppträder på scen ses han som en medlem i bandet och följer med på bandets turnéer.

Immortal är nyss hemkomna från en turné i Australien och i samband med detta ställde Demonaz upp på en intervju som nu går att ladda ner ifrån http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=94657.

I intervjun pratar han bland annat om skadan, hur det är att följa med bandet på turné utan att kunna stå på scen, hur arbetar när de producerar nya låtar och om det kommande albumet som släpps sent 2008 eller tidigt 2009.
Om Black Metal och Immortal säger Demonaz bland att Immortal är annorlunda än andra band och detta beror på att bandet inte är religiöst. Enligt Demonaz är alla andra band upptagna med att skriva satanistiska texter men Immortal har ingen Gud och dyrkar inte Satan.

Intervjun är klart intressant och jag kan absolut rekommendera den. Den är inte särskilt lång så ladda ner den nu och lyssna om du vill få en uppdatering om Immortal och Demonaz.

4 kommentarer:

Kim sa...

Immortal, ja... Tillhör de där norska banden jag inte riktigt orkat "ta tag i". Det går ju inte att undgå dem när man gräver i bm-historia, men jag har haft svårt att ta dem på allvar.

Men Demonaz tycks ju ta både sig själv och bandet på största allvar så då måste jag ju respektera det... Och inget är ju trevligare än att få sina förutfattade åsikter omkullkastade :)

Shadows of the North sa...

Jag skulle säga att det är ganska stor skillnad på tidiga Immortal(kanske till och med Battles in the North, 1995) och senare Immortal. Både musikaliskt och vilken bild/image bandet förmedlar.
De tidigare skivorna låter ganska traditionell black metal med dålig produktion samt instrument och röst som flyter ihop till en kompakt ljudvägg. Samtidigt var medlemmarna i Immortal med i kretsen kring Mayhem, Burzum och så vidare.

De senare skivorna är relativt lättlyssnade med bra produktion och högt mixad/e sång/gitarrer.

Min bild av dem idag är att de kör sin grej men lite med glimten i ögat. Tror inte de vill erkänna det själva utan har en ganska konsekvent linje i intervjuer och så vidare men tror de har självdistans till vad de gör.

Kim sa...

När det gäller BM är jag högst påverkbar - som du alldeles säkert märkt :) Jag har bestämt mig för att hålla tillbaks mina fördomar och försöka vara öppen inför genrens alla olika uttryck. Hittills har det gett så oändligt mycket mer än vad jag kunde tro...

Hittade "10 most rediculus black metal videos" (ungefär) på Youtube för ett tag sedan. Immortal var representerade med inte mindre än tre inslag... Det förstörde liksom första intrycket. Men nu får det bli en omstart :)

Shadows of the North sa...

Har också sett klippet och det var rätt kul faktiskt. Undrar vad en del band tänkt när de spelat in "videon" eller vad man nu kalla det.

Jag ser väl Immortals videor som ett tecken på att de har distans till vad de gör.