onsdag 30 april 2008

Venom släpper nytt


De gamla black metal-pionjärerna i Venom släpper ny skiva. Passande nog har skivan namnet "Hell" och låttitlar som "Straight to Hell", "Hell", "USA for Satan" och "Armageddon" ger en antydning om vad det handlar om. På bandets hemsida kan man lyssna på streamade klipp från låtarna på den nya skivan.


För mig är Venom främst känt som ett av de band som startade den nya genren; black metal. Bandets andra album släpptes 1982 och både första låten och skivan hette just "Black metal". Mycket av det som definierar black metal som referenser till det ockulta eller satanistiska, det estetiska, texterna och musiken kan man se redan i tidiga Venom. Många band som spelar black metal, både klassiska och nutida, refererar till Venom när de tillfrågas om tidiga influenser.

Jag har inte lyssnat så mycket på Venom då jag tycker bandet är lite för mycket metal och för lite black metal för att det skall vara riktigt bra eller spännande. Det är dock intressant att titta på bandet i ett rent studieintresse då man både hör och ser likheter med de stora banden i genren.

2 kommentarer:

Kim sa...

Inte så dumt, faktiskt! Förväntningarna var inte så höga efter det jag hört från tidiga Venom.

PS Som läsare av bloggen uppskattade jag ditt tidigare inlägg (även om frånvaron inte blev så lång :). Hoppas allt är bra!

Shadows of the North sa...

Tack för omtanken. Tyvärr är inte allt bra. En nära vän omkom i en trafikolycka i måndags. Kände dock att jag behövde fortsätta med vardagliga saker för att tänka på annat. Kanske blir lite mindre aktvitet här ett tag framöver. Eller så blir det mer för att det är skönt att skriva av sig lite.
Vi får se