torsdag 17 april 2008

Vart är Satyricon på väg?

När Satyricon spelade på Inferno festival i Norge för en knapp månad sedan spelade de låten "My Skin is Cold". Detta är tydligen en ny låt som skall finnas med på en liveplatta som kommer att släppas 30 maj.

Senare i år väntas bandets nya album och man får väl anta att låtarna kommer att ha vissa likheter med "My Skin is Cold". Det är svårt att avgöra från en livespelning hur det kommer att låta men jag har ändå vissa reflektioner. Vet inte om det är önsketänkande men tycker att det är mer tryck i låten, läs mer härligt dubbeltramp, än det är på låtarna på Now, Diabolical. Får lite känsla av Rebel Extravaganza, fast i lägre tempo, men även det kan vara lite av önsketänkande... Jag hoppas verkligen att vi inte får ett nytt Now, Diabolical men tyvärr är nog risken stor.

Titta, lyssna och avgör själv:

3 kommentarer:

Kim sa...


Har inte mycket att säga om Satyricon, eller att jämföra med. Jag har just börjat lyssna på "Dark medieval times" - efter rekommendation ;)

Tänk att det som ser så tråkigt ut på en inspelad sekvens kan upplevas som helt fantastiskt när man ser det live...

Jag ser ingen ikon från Bloggtoppen eller liknande här på din blogg.
http://www.bloggtoppen.se/
Det är ett bra sätt att visa sig, förutom att den tillhandahåller veckoräkning av besöken. Jag tycker ju att många fler ska ta del av denna utmärkta blogg!

Shadows of the North sa...

Tack för tipset. Bra att kunna få lite statistik om besökarna.

Dark Medieval Times är faktiskt riktigt, riktigt bra. Ganska annorlunda och experimentell för att vara en debutskiva. Tyvärr lyckades aldrig Satyricon producera en lika bra skiva igen…

Shadows of the North sa...

Det går nu att höra en bit av My Skin is Cold på Satyricons hemsida: http://www.satyricon.no/