måndag 19 maj 2008

Darkthrone's the Frostland Tapes


Den 23 juni släpps the Frostland Tapes som är en samling innehållande Darkthrone's alla demos samt bonusmaterial. Jag har tidigare uppmärksammat släppet här.

Det är nu officiellt att de tre skivorna innehåller följande demos: Land Of Frost (1988), A New Dimension (1988), Thulcandra (1989) samt Cromlech (1989).

Förutom detta innehåller samlingen en livespelning inspelad i Danmark 1990 och originalet till Goatloard. Mer information och detaljerat innehåll finns här.

Om ni inte känner till historien om Goatloard så spelades instrumenten till skivan in 1991 men då detta var i övergången när Darkthrone gick från att spela döds till black metal valde de att inte släppa skivan. Den kom istället att släppas 1997 med bland annat Satyr som gäst vid mikrofonen. Versionen som nu släpps är alltså originalet utan sång.


Samlingen är ju godis för den som gillar Darkthrone. Alla fyra demos, en av de få livespelningar bandet gjorde och originalet till Goatlord. Hoppas att livespelningen håller hyfsad kvalité...

Det skall väl sägas att en handfull av demo-låtarna på samlingen även finns med på samlingen Preparing for war som kom ut 2006. Jag har tidigare behandlat Preparing for war här.

Jag ryser och får ståpäls när jag ser och hör nedanstående version av Under a Funderal Moon. Det blir inte bättre än så här. Vänta tills det är mörkt ute, släck ner, tänd ett par ljus och njut...

Inga kommentarer: