lördag 17 maj 2008

A history of norwegian black metal


Denna inte helt ointressanta rubrik stoltserar hemsidan norsk svartmetall med.

Hemsidan innehåller över 150 recensioner med mer eller mindre känd norsk black metal. Från stora band som Gorgoroth och Burzum till band som jag aldrig har hört talas om. Förutom recensionerna har författarna listat dels Top 50 Norwegian Black Metal demos 1990-1996 men även kanske framförallt de 100 bästa banden.

Hemsidan är en nästan osannolik guldgruva för den som vill veta allt om norsk black metal och samtidigt hitta inspiration till nya band att upptäcka.

Ge er iväg härifrån och insup kunskapen som bara väntar på att någon skall ta in den.

3 kommentarer:

Kim sa...

Vilken fantastisk källa till information och inspiration om norsk bm du presenterar här! Där kan man bli fast farligt länge... Den är ju också fullt aktiv med färska recensioner, och det helt aktuella samlingsalbumet på startsidan. Det utlovas också en A-Z-lista (A-Ö behövs kanske :) över alla norska black metal-band. En sida att återkomma till många gånger.

Hmm. Fler små "sammanträffanden" (utöver Tiamat)? Ditt sjuttonde inlägg under maj månad skrivs 17 maj - och handlar om norsk bm... Jaja, det där sista hör ju inte precis till ovanligheterna på denna blogg ;)

Kim sa...

Historieavsnittet (som också blir en form av programförklaring) är mycket intressant, även om jag tycker h*n glider väl lätt förbi vissa diskutabla företeelser inom bm, som att en del användande av nazistsymboler är ett slags "tonårstrots", och därmed inte så allvarligt...

Shadows of the North sa...

Jag har spenderat alldeles för mycket tid där den sista tiden och mycket nyttig information finns där. Framförallt ser sidan som en källa till inspiration.

Angående användandet av nazi-symboler finns väl exempel på band som passar in på deras beskrivning men det finns ju även band som inte lämnat denna 'tonårstrots' bakom sig, tyvärr. Håller med dig om att de gör de lite väl lätt för sig där.