onsdag 21 maj 2008

Triptykon: Tom Gabriel Fischer's nya band

Tom Gabriel Fischer lämnade Celtic Frost i början av april. Nu lanseras Triptykon som blir legendens nya band. Än så länge är några andra medlemmar än Fischer inte offentliggjorda och det enda som egentligen vittnar om bandets existens är en låt på bandets MySpace.

Fischer: "TRIPTYKON will sound as close to CELTIC FROST as is humanly possible, and the album I am working on will feature all the material I envisioned for the successor to [CELTIC FROST's] 'Monotheist'. I desire the album to be a darker, heavier, and slightly more experimental development of 'Monotheist'.

Det är svårt att uttala sig efter en låt men här kommer några reflektioner. Låten Crusifixus är en lugn, (nästan) instrumental, stämningsskapande historia som lättast kanske kan beskrivas som industriell. Tänker på Nine Inch Nails, Peace, Love and Pitbulls, Sällskapet och kanske framförallt på musiken skriven av Hell och Thåström till musikalen Singoalla.

2 kommentarer:

Kim sa...

Ja, inte kan då jag höra några spår av black metal i den där musiken - eller ljuden - på Myspace...

Å andra sidan har jag ju inte lyckats ringa in genren alls ännu, och är fortfarande på ständig jakt efter kärnan i black metal ;)

Shadows of the North sa...

Albumet får utvisa om det skall bli en fortsättning eller inte för Triptykon på denna blogg. Spännande är det i alla fall