fredag 2 maj 2008

SVT:s Rundgång


Satt och drack en Whisky och bara var när jag kom att tänka på Rundgång som gick i SVT för ett par år sedan. Vilket skönt program! Blev helt glad när jag tänkte på programmet och faktumet att SVT sände tio stycken halvtimmesprogram om hårdrock. Helt rätt sätt att använda licenspengarna.

Tyvärr finns inte programmen längre tillgängliga på SVT:s hemsida men de går att ladda ner från andra ställen på Internet. Vill du se dem och inte lyckas hitta dem själv så får du höra av dig så skall jag se vad jag kan göra...

Black metal togs upp i det andra programmet så jag måste självklart påpeka att du skall se just det avsnittet. I programmet diskuterades genren och videos med bland annat Venom, Marduk och Dark Funeral spelades. Då avsnitten är relativt korta och bara en del av avsnittet ägnades åt black metal blev det inte så mycket av det men ändå. Det är ju inte så ofta det talas om black metal i SVT!

Kan verkligen rekommendera både det avsnittet och hela serien. Allt är inte bra men tillräckligt mycket är det för att den skall vara sevärd. Melker Becker, Mattias Lindeblad och Charles Franz gör dessutom programmet med glimten i ögat vilket är skönt att se.

3 kommentarer:

Kim sa...

Ja, det var helt underbara program, som jag minns det! Humor - och kärlek till musiken. Kan inte komma ihåg att jag såg just avsnittet med bm-inslag dock... Kankse eftersom genren bara var "blod och slask" i min föreställningsvärld på den tiden ;) Tar gärna emot tips om hur man kan återse programmen. (Tror de sändes torsdagskvällar, när jag ofta jobbade...)

Undrar om det inte var där det var ett inslag om Hellsongs också?

1349 NORGE sa...

tjena, jag har haft oturen att missa alla avsnitten men jag vill jävligt gärna veta var jag kan se dom, skulle du kunna skicka länken/länkarna till min msn?

darkfreezingmoon@hotmail.com

vore väldigt tacksam i så fall!

Shadows of the North sa...

Börja med att testa Piratebay. Sist jag kollade fanns avsnitten där. Om det inte skulle gå så får du höra av dig igen.